آخرین ویرایش در 7 روز توسط آوا رحمتی
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام از شیوع قابلتوجه تب مالت و دیگر بیماریهای مرتبط با مصرف شیر خام در بستنیفروشیها و مراکز عرضه لبنیات خبر داد و نسبت به ادامه روند فعلی مصرف شیر خام هشدار داد.
تب مالت؛ نتیجه مصرف شیر خام غیرپاستوریزه
یونس احمدی با بیان اینکه سلامت عمومی بدون نظارت دامپزشکی و کنترل مصرف شیر خام غیرممکن است، اعلام کرد:
- در طرح نمونهبرداری از ۱۵۰ مرکز عرضه بستنی، ۱۰۰ نمونه تا شهریور ۱۴۰۴ بررسی شد.
- دو نمونه حاوی عامل بروسلوز (تب مالت) شناسایی و پس از تأیید آزمایشگاهی؛ تولید این مراکز متوقف شد.
این موارد آلوده بهسرعت پیگیری و چرخه تأمین مصرف شیر خام آلوده از گاوداری تا بستنیفروشی شناسایی گردید.

تشکیل کارگروه سلامت شیر برای نظارت بر مصرف شیر خام
برای کنترل مصرف شیر خام و تضمین سلامت فرآوردههای لبنی، کارگروهی متشکل از دستگاههای ذیربط در استان ایلام تشکیل شده است:
- اداره بهداشت و درمان
- سازمان صنعت، معدن و تجارت
- جهاد کشاورزی
- تعزیرات حکومتی
- سازمان دامپزشکی
این کارگروه مراحل تولید، جمعآوری، حمل و عرضه شیر را پایش میکند تا از شیوع بیماریهای ناشی از مصرف شیر خام جلوگیری شود.
توصیههای کلیدی برای مصرف ایمن شیر خام
برای کاهش خطر بیماریهای مرتبط با مصرف شیر خام، رعایت موارد زیر ضروری است:
- خرید لبنیات و بستنی از مراکز مجاز که شیر را پس از پاستوریزهسازی عرضه میکنند
- در صورت دسترسی به شیر خام، حتماً آن را بهمدت کافی بجوشانید تا عوامل بیماریزا از بین بروند
با اجرای طرحهای نمونهبرداری و نظارت مستمر بر مصرف شیر خام، دامپزشکی ایلام تلاش دارد تا علاوه بر ارتقای آگاهی مردم، از گسترش تب مالت و سایر بیماریهای منتقله از لبنیات جلوگیری کند.
منبع: خبرگزاری مهر
آوا رحمتی
من فارغالتحصیل رشته حقوق هستم و از دوران دانشگاه به مسائل اجتماعی و حقوقی علاقه داشتم. فعالیت حرفهای خودم را از سال ۱۳۹۷ با نوشتن مقالات تحلیلی در وبسایتهای خبری کوچک آغاز کردم. پس از کسب تجربه، به عنوان خبرنگار میدانی در حوزه مسائل اجتماعی با چندین روزنامه معتبر همکاری کردم و اکنون به عنوان دبیر بخش اجتماعی و گزارشهای تحقیقی در یک مجله خبری معتبر فعالیت میکنم. تلاش من این است که صدای افرادی باشم که کمتر شنیده میشوند و به بهبود شرایط جامعه کمک کنم.