جشنواره قرمه مهریز به تقویم رویدادهای ملی گردشگری ایران پیوست

5823758

آخرین ویرایش در 2 روز ago توسط آوا رحمتی

جشنواره «قرمه مهریز» که از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی و غذایی استان یزد به شمار می‌رود، رسماً به تقویم ملی رویدادهای گردشگری کشور پیوست. این ثبت ملی نه تنها هویت محلی این جشنواره را تقویت می‌کند بلکه نویدبخش رشد و توسعه چشمگیر گردشگری در شهرستان مهریز است و این منطقه را به یکی از مقاصد اصلی گردشگری خوراک در ایران تبدیل خواهد کرد.

<p align="center">

جشنواره قرمه مهریز

</p>

جشنواره قرمه مهریز: رویدادی با هویت محلی در تقویم ملی

مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی «جشنواره قرمه مهریز» همزمان با ششمین دوره برگزاری این رویداد در شهر مهریز، نقطه عطفی در مسیر توسعه گردشگری این شهرستان تاریخی محسوب می‌شود. سیدمصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، در حاشیه این رویداد اظهار داشت که رویکرد اصلی این وزارتخانه، شناسایی و ثبت رویدادهایی با قابلیت بالای گردشگری است. وی جشنواره قرمه مهریز را نمادی از برنامه‌ریزی دقیق، تنوع غرفه‌ها و استانداردهای رو به رشد دانست که در طول پنج سال گذشته توانسته جمعیتی قابل توجه را جذب و نقش بسزایی در رونق اقتصادی شهرستان ایفا کند. قرمه، غذایی سنتی و دیرینه در فرهنگ ایرانی است که در هر منطقه با شیوه و طعم خاص خود تهیه می‌شود. «قرمه مهریز» به دلیل روش خاص طبخ و هویت منحصربه‌فرد، تنها رویداد از این دست است که تاکنون در تقویم ملی رویدادهای کشور به ثبت رسیده است.

تاثیر اقتصادی و جذب گردشگر: دستاوردهای ثبت ملی قرمه مهریز

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی، به استقبال بی‌نظیر مردم و فعال‌شدن تمامی رستوران‌ها و کسب‌وکارهای شهر در ایام برگزاری این جشنواره اشاره کرد که نشان‌دهنده تأثیر مثبت «جشنواره قرمه مهریز» بر حرکت چرخه اقتصادی مهریز است. اکنون مهریز، علاوه بر هویت‌های تاریخی و فرهنگی خود نظیر باغ جهانی پهلوان‌پور، به واسطه این جشنواره نیز به عنوان یک مقصد گردشگری خوراک شناخته می‌شود.

از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۴۰ رویداد گردشگری در کشور به ثبت رسیده که شامل ۶ رویداد بین‌المللی، ۲۴ رویداد ملی و مابقی در سطوح محلی یا منطقه‌ای بوده‌اند. این آمار نشان‌دهنده عزم جدی وزارتخانه برای شناسایی و حمایت از ظرفیت‌های پنهان گردشگری است. سیدعلیرضا سالارحسینی، معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد نیز بر اهمیت برگزاری منظم رویدادها برای ثبت ملی تاکید کرد و افزود: جشنواره‌هایی نظیر انار، و «به و زعفران بهاباد» از جمله رویدادهای دیگر یزد هستند که در دست بررسی برای ثبت ملی قرار دارند. چنین جشنواره‌هایی با جذب توریست، اشتغال‌زایی و معرفی فرهنگ غذایی منطقه، نقش حیاتی در توسعه پایدار محلی ایفا می‌کنند.

مهریز؛ قطب جدید گردشگری خوراک ایران با قرمه مهریز

حسین عسکرزاده، فرماندار شهرستان مهریز، ضمن اشاره به پتانسیل‌های چشمگیر گردشگری منطقه، از جمله بناهای تاریخی فاخر و ثبت جهانی، مهریز را به عنوان «باغ‌شهر تاریخی استان» معرفی کرد. وی با تاکید بر حجم بالای تردد گردشگران، به‌ویژه هم‌استانی‌ها، در ایام تعطیلات، توسعه صنعت پاک گردشگری را بر اساس سند «یزد پایدار» در صدر برنامه‌های اقتصادی شهرستان قرار داد و این امر به تدوین یک تقویم گردشگری جامع منجر شده است.

سید محمد امین بیدکی، دبیر ششمین «جشنواره قرمه مهریز»، نیز از برگزاری موفق این دوره با ۱۱۰ غرفه و استقبال بی‌نظیر شهروندان و گردشگران خبر داد. محمدرضا علمدار یزدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد، بر لزوم حمایت‌های مستمر دستگاه‌های اجرایی و تقویت زیرساخت‌های گردشگری تاکید کرد و ثبت ملی این جشنواره را گامی ارزشمند در راستای:

حفظ و معرفی میراث معنوی و شیوه‌های سنتی طبخ نان و «قرمه مهریز».

بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های باغ جهانی پهلوان‌پور و سایر جاذبه‌های مهریز برای جذب گردشگر.

این اقدامات به تحکیم جایگاه مهریز به عنوان مقصدی جذاب در نقشه گردشگری ایران کمک خواهد کرد.

مجله خبری آوای زندگی


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *